Preventie

Plaagdierbeheersing

Het beheersen van plaagdieren bestaat niet alleen uit het verdelgen (doden) van plaagdieren. Minstens net zo belangrijk is het voorkómen dat er wederom een plaag ontstaat. Dit is één van de belangrijkste aandachtspunten om als goed plaagdierbeheerser te kunnen werken.
Vaak is het niet mogelijk om een probleem op te lossen door alleen maar te bestrijden. Er moet meer gebeuren. Het aanpakken van bijvoorbeeld kakkerlakken in slechts één woning bij rijtjeshuizen of één appartement in een flatgebouw geeft vaak geen goed resultaat. Er is een totaalaanpak nodig. Hier zijn wij als gecertificeerd ongediertebestrijdingsbedrijf in gespecialiseerd.
Het voorkomen van ongedierte zorgt voor minder schade en vervuiling van uw woning of bedrijfspand. Ongedierte zorgt voor veel overlast. Bijvoorbeeld: knaagschade aan meubels, kabels en balken. Het aanvreten van dozen/andere verpakkingen en etenswaren. Daarnaast vermindert u met de juiste preventie ook de kans op het overbrengen van ziektes. Met name schimmels, muizen, ratten en zilvervisjes zijn veel voorkomende ongedierte welke vervelende ziektes bij zich dragen.

Hier geldt vooral: voorkomen is beter dan genezen!

Preventieve maatregelen hoeven niet duur te zijn, maar in sommige gevallen moet er meer gebeuren dan u wellicht denkt of moeten er werkzaamheden worden verricht op moeilijk bereikbare plekken. Het is altijd raadzaam een specialist om advies te vragen en deze specialist wellicht alle preventiemaatregelen te laten uitvoeren. Dan weet u zeker dat uw plaagdier probleem preventief is opgelost.

Etenswaren

Erg vervelend als u lekker in de tuin zit of op uw terras en er komen constant wespen op uw drankje of voedsel af. Wat ook vervelend is zijn de kleine vliegjes in de buurt van uw fruitschaal of vuilnisbak. Plaagdieren zijn altijd opzoek naar voedsel om te overleven. Om ongedierte op een milieuvriendelijke wijze te voorkomen is het dus van belang om op de juiste manier met etenswaren om te gaan. Zodra je hebt gemorst met drinken of kruimels maak dit dan meteen schoon. Laat nooit etensresten liggen. Zorg er ook voor dat etenswaren die over de datum zijn gelijk worden weggegooid.
Ook zoetigheden zoals frisdrank kunnen ongedierte aantrekken. Zorg er dus voor dat u de verpakkingen niet open laat staan.

Hygiëne

Hygiëne en ongedierte hebben veel met elkaar te maken. Onhygiënische omgevingen trekken ongedierte aan. Ratten, muizen en insecten zijn gek op rottend voedsel, stof, rioleringen en plekken die niet goed zijn schoongemaakt. Het is daarom heel erg belangrijk om hygiënisch te werk te gaan. Gooi vuilniszakken weg zodra ze vol zijn en maak gelijk schoon wanneer u eten heeft klaargemaakt. Het is belangrijk om regelmatig uw omgeving goed en zo nauwkeurig mogelijk schoon te maken. Wij kunnen u veel tips geven voor een goede hygiëne in uw huis of bedrijf.

Vochtige leefomgeving

Ook vocht trekt ongedierte aan. Sommige insecten, zoals pissebedden en zilvervisjes, hebben een vochtige leefomgeving nodig om te kunnen overleven. Stilstaand water is bijvoorbeeld de perfecte broedplaats voor muggen. Het lastige aan vocht is dat het overal in trekt. Hout en papier zijn dan ook vaak het slachtoffer van ongedierte. Het kan soms lastig zijn om deze plekken zelf te behandelen. Toch is het belangrijk om vochtige plekken tijdig te behandelen aangezien vochtige plekken kunnen schimmelen. Wij kunnen u helpen tot het nemen van de juiste maatregelen zodat u geen last meer heeft van deze plaagdieren.

Bouwkundige maatregelen

Door openingen in uw woning of bedrijfspand kunnen plaagdieren zoals bijvoorbeeld muizen en ratten naar binnen komen. Wist u dat een muis al door een gaatje van 5-7 mm naar binnen kan komen? Zodra de temperatuur buiten gaat zakken kiezen deze plaagdieren voor een warm plekje en zullen zij bij u naar binnen komen. Ook kan dit het gehele jaar door plaatsvinden, omdat plaagdieren altijd op zoek zijn naar voedsel.
Wij zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en adviseren en uitvoeren van bouwkundige maatregelen waardoor er duurzaam plaagdieren worden voorkomen. Door het nemen van bouwkundige maatregelen kunnen kosten op de langer termijn bespaard worden omdat er minder ongedierte binnen kan komen. Wij hebben hier speciale materialen voor en willen u hier graag mee tot dienst zijn.
Wij werken met de aller nieuwste bestrijdingstechnieken.
Als professionele ongediertebestrijder maakt Flux Ongediertebestrijdingsdienst gebruik van de innovatieve en hoogwaardige ongediertebestrijdingsproducten van Killgerm.

Bel ons op 0294 74 65 18 of neem contact op voor vragen of het maken van een afspraak.