Bedwantsen

Wat zijn bedwantsen?

Je ligt heerlijk in je bed en opeens voel je het overal kriebelen. Dit is de nachtmerrie van ieder mens. Beestjes in je bed! De bedwantsen zijn parasieten van de mens en ze zijn zo een 4,5 tot 9 mm groot. ’s Nachts komen ze tevoorschijn, zoeken je op en maken een wondje waarin ze speeksel brengen dat bloedstolling tegengaat, waarna ze bloed zuigen.
In de slaapkamer zullen ze 1 maaltijd per week tot zich nemen en bij hogere temperaturen zijn dit er nog meer.
De bedwantsen zijn lichtschuw dus vandaar dat ze in het donker actief zijn. Wanneer het weer licht is kunnen zij zich uitmuntend goed verstoppen. Ze verstoppen zich in de naden van bedden, matrassen, de zomen van je beddengoed maar ook onder of achter plinten. Ze zijn daarom ook erg lastig om te bestrijden. Met alleen stofzuigen krijg je deze beestjes nooit weg uit je huis. En met alleen je beddengoed wassen dus ook niet uit je bed.

Hoe kom je aan bedwantsen?

Bedwantsen kunnen niet vliegen maar wel snel lopen en ook tegen de muur en het plafond. Je krijgt deze beestjes vaak in je huis via bagage. Je hebt ze dan meegenomen in je bagage vanaf je vakantie bestemming. Je kunt ook een bank van iemand hebben overgenomen of bijvoorbeeld bij de Kringloopwinkel vandaan, waar deze beestjes in zitten.
Ze lopen woningen binnen via de verwarmingsbuizen of andere doorvoeropeningen. Ook kan iemand zijn beddengoed uitkloppen waarin de bedwantsen leven en zo komen ze bijvoorbeeld bij jou op het balkon terecht. Er zijn dus veel manieren waardoor deze bedwantsen de weg vinden naar jouw huis en uiteindelijk je bank of je bed.

Naast dat de bedwantsen je steken waardoor je last krijgt van vervelende zwellingen en huidirritaties kan je je zelfs onwel gaan voelen. De beestjes kunnen waarschijnlijk ook ziektekiemen verspreiden.

Hoe kom je van bedwantsen af?

Bij het bestrijden van de bedwantsen moet er goed gekeken worden waar de beestjes precies zitten. Ze zijn niet makkelijk om weg te krijgen dus is er een bestrijder voor nodig die zorgvuldig te werk gaat. Alle spullen moeten blijven waar ze zijn, om verdere verspreiding te voorkomen. Voordat er wordt bestreden moet u eerst al het beddengoed in plastic zakken verpakken en wassen op tenminste 60 graden.
Alles moet bestreden worden, zelfs de matrassen, alle naden en kieren van het bed. Zelfs de randjes van de stopcontacten, omdat ze daar ook in kunnen kruipen. Na de behandeling moet er 2 uur geventileerd worden. Hierbij is het probleem nog steeds niet opgelost omdat er na 6 weken nog zo nodig een nabehandeling plaatsvindt.

Kosten bedwantsen bestrijding

Naar aanleiding van een inspectie maken wij een inschatting van de kosten naar grote van de kamer die behandeld moet worden. Het kan voorkomen dat bedwantsen in meerdere kamers actief zijn en dat deze dus ook bestreden moeten worden. De kosten zijn afhankelijk van de verspreiding door het huis. Indien nodig komen langs voor een nabehandeling zodat u zeker weet dat u geen last meer heeft van deze irritante kriebelbeestjes. Wanneer u de bedwantsen niet bestrijd zullen het er steeds meer worden en het probleem wordt nog groter. Wees er dus snel bij en wacht niet te lang!

Bedwantsen laten bestrijden?

Neem geheel vrijblijvend contact op met Flux ongediertebestrijding voor bestrijding van bedwantsen.
Bel ons op 0294 74 65 18 of stuur een e-mail naar info@ongediertebestrijdingsdienst.nl.

Bedwantsen bestrijden in uw regio of plaats?

Bedwantsen bestrijden doen wij in o.a. ’t Gooi, Wijdemeren, Gooi en Vechtstreek, Naarden, Bussum, Soest, Baarn, Hilversum, Kortenhoef, Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Vinkeveen, Loenen aan de Vecht en Utrecht.

Wij rijden door heel Midden Nederland om u te helpen met het bestrijden van bedwantsen en alle andere soorten ongedierte.