Zilvervisjes & Papiervisjes

Wat zijn zilvervisjes en papiervisjes?

Zilvervisjes en papiervisjes worden oranjestaarten genoemd, vanwege hun opvallende staartdraden. Het lichaam van deze beestjes is bedekt met schubben. Ze zijn grijs van kleur en worden ongeveer 7 tot 12 mm lang. Deze insecten lopen met snelle, slangachtige bewegingen. Beide soorten zijn lichtschuw en kunnen niet tegen zonlicht. Ze leven vooral van koolhydraten die aanwezig zijn in papier, lijm maar ook granen, meel en dergelijke.

De zilvervisjes leven voornamelijk op plaatsen met een relatief hoge luchtvochtigheid en ze houden van temperaturen rond de 25 graden. Het papiervisje houdt van nog hogere temperaturen van rond de 30 graden.

In gebouwen gaan ze vooral ’s nachts op zoek naar eten. In de voedingsmiddelenindustrie kunnen ze in eindproducten terechtkomen. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Papiervisjes maar ook zilvervisjes worden vaak aangetroffen in oude archieven. Deze zijn dan deels aangeklaagd of compleet vernietigd.

Hoe kom je aan zilver- en papiervisjes?

Deze insecten worden door de mensen verspreid. Ze reizen mee in dozen tijdens een verhuizing of zitten tussen kleding. In rijtjeshuizen verspreiden ze zich via leidingdoorvoeren en andere openingen tussen de huizen.

Hoe kom je van zilvervisjes of papiervisjes af?

Doordat zilvervisjes en papiervisjes van een hoge luchtvochtigheid houden is het belangrijk om deze in ieder geval te verlagen. De papiervisjes kunnen helaas ook goed overleven in een drogere condities. Daardoor vormen zij vaak een hardnekkig probleem. De papiervisjes zijn het meest lastige om vanaf te komen. Deze dienen bestreden te worden via bespuiting. Alle naden, kieren en gaatjes waar de beestjes zich kunnen verstoppen moeten goed behandeld worden. Ongeveer na 6 weken moet er een inspectie komen. Met lijmplankjes kan er worden gekeken of er nog steeds insecten worden aangetroffen. Als dit het geval is, moet er nog een behandeling worden toegepast.

Kosten zilvervisjes of papiervisjes bestrijding

De kosten van het bestrijden zijn afhankelijk van meerdere factoren.
– Hoe groot is het oppervlak waar de insecten zich bevinden.
– Hoeveel middelen zijn er nodig voor de bestrijding.
– Is het probleem in 1 keer opgelost of moet er nog een keer worden behandeld.

Na een inspectie door ons kunnen wij u direct een prijs geven om het zilvervisjes en/of papiervisjes op te lossen.

Zilvervisjes of papiervisjes laten bestrijden?

Neem geheel vrijblijvend contact op met Flux ongediertebestrijding voor bestrijding van zilvervisjes of papiervisjes.
Bel ons op 0294 74 65 18 of stuur een e-mail naar info@ongediertebestrijdingsdienst.nl.

Zilvervisjes of papiervisjes bestrijden in uw regio en plaats

Zilvervisjes of papiervisjes bestrijden doen wij in o.a. ’t Gooi, Wijdemeren, Gooi en Vechtstreek, Naarden, Bussum, Soest, Baarn, Hilversum, Kortenhoef, Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Vinkeveen, Loenen aan de Vecht en Utrecht.

Wij rijden door heel Midden Nederland om u te helpen met het bestrijden van zilvervisjes of papiervisjes en alle andere soorten ongedierte.