Kakkerlakken

Wat zijn kakkerlakken?

Van de 4000 soorten kakkerlakken, die wereldwijd voorkomen, is in Nederland de Duitse kakkerlak het meest voorkomend. Een wijfje produceert 5-7 eipakkertjes en ieder eipakkertje bevat ca. 30 eitjes. Uit de eitjes komen nimfen. Het duurt bij de Duitse kakkerlak ongeveer 2 maanden totdat het een volwassen insect is geworden.
Kakkerlakken kunnen hard rennen en ze maken een ‘ klakkend’ geluid. Dit hoor je doordat ze met hun vleugels tegen elkaar tikken tijdens het lopen. Ze vermijden daglicht en overdag verstoppen zij zich. Ze kunnen zich in zeer kleine spleetjes verbergen zoals achter plinten, in kieren, stopcontacten en afvoerputjes.

Kakkerlakken voeden zich met menselijk voedsel, uitwerpselen, vervuilde producten etc. Kakkerlakken zijn ziekteoverbrengers doordat er veel ziektekiemen in hun darmen aanwezig zijn. De aanwezigheid van kakkerlakken brengen dan ook een groot gezondheidsrisico met zich mee. De ziektekiemen verspreiden zich door uitwerpselen op het eten of plaatsen waar voedsel wordt bereid. Daarnaast verspreiden ze een onaangename geur.

Hoe kom je aan kakkerlakken?

Kakkerlakken kunnen niet vliegen maar wel zweven. Ze worden vaak verspreid via dozen of kisten. Via kieren tussen woningen, waar ze gemakkelijk doorheen kunnen kruipen. Ze komen mee op boten of vliegtuigen. Tijdens verhuizingen of andere transporten kunnen ze makkelijk van de ene plaats naar de andere worden gebracht.

Hoe kom je van kakkerlakken af?

Ten eerste moet er worden vastgesteld wat de omvang van de plaag is en of ze er echt zijn. Omdat ze voornamelijk ’s nachts tevoorschijn komen en zich overdag goed kunnen verstoppen is dit moeilijk vast te stellen. Vaak wordt er een lijmplankje gebruikt voor controle. Zo kan de locatie van de plaag worden vastgesteld. Kakkerlakken zijn erg lastig om te bestrijden en daarom wordt er in het algemeen een chemische methode toegepast. Speciale kakkerlakkengel kan worden aangebracht in de kieren en naden of bestrijding met spuitmiddel.
De bestrijding dient uiterst nauwkeurig te gebeuren want het mag natuurlijk op plekken terecht komen waar voedsel wordt klaargemaakt. 

Wat kost het om kakkerlakken te bestrijden?

Tijdens een inspectie maken wij een inschatting van de kosten naar grote van de plaatsen waar kakkerlakken moeten worden bestreden.  Wanneer u de kakkerlakken niet bestrijd zullen het er steeds meer worden. Wees er dus snel bij en wacht niet te lang!

Kakkerlakken laten bestrijden

Neem geheel vrijblijvend contact op met Flux ongediertebestrijding voor bestrijding van kakkerlakken.
Bel ons op 0294 74 65 18 of stuur een e-mail naar info@ongediertebestrijdingsdienst.nl.

Kakkerlakken bestrijden in uw regio en plaats

Kakkerlakken bestrijden doen wij in o.a. ’t Gooi, Wijdemeren, Gooi en Vechtstreek, Naarden, Bussum, Soest, Baarn, Hilversum, Kortenhoef, Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Vinkeveen, Loenen aan de Vecht en Utrecht.

Wij rijden door heel Midden Nederland om u te helpen met het bestrijden van kakkerlakken en alle andere soorten ongedierte.