Boktorbestrijding

Wat is een boktor?

De huisboktor is 1 tot 2,5 cm lang. Hij is bruinzwart gekleurd en heeft 2 grijze vlekken op zijn rug. De mannetjes zijn kleiner dan de vrouwtjes. Een larve van de huisboktor is witgeel en kan ongeveer 3 cm lang worden. De larve heeft goed ontwikkelde kaken en 3 hele kleine pootjes. Soms kan je de larve zelfs horen knagen. Ze blijven ongeveer 4-5 jaar lang larve en al die tijd zullen zij in het hout blijven knagen. Als ze eenmaal in een kever veranderen dan leven ze nog maar 3-4 weken.

Hoe kom je aan de boktor?

De kevers kunnen vliegen dus wanneer zij een plek vinden om zich te settelen en hier eitjes leggen, dan zullen zij zich al snel verspreiden. Ze komen het meest voor op constructies van naaldhout (vuren, grenen, dennen enz.) Het kan ook zijn dat je iets hebt gekocht van een stuk hout waarin de larven al aanwezig zijn. In enkele jaren kunnen de larven hele constructies vernielen.

Hoe kom je van boktorren af?

Van de boktor kom je niet zo makkelijk af. Na een grondige inspectie worden de boorgangen met behulp van een bijl of beitel opengelegd. De boorgangen worden hierna gereinigd, eerst met een staalborstel en daarna met een gewone borstel of stofzuiger.
Al het te behandelen hout wordt stofvrij gemaakt. Vervolgens wordt het behandeld met een daarvoor toegelaten middel door bespuiting. Er zijn ook nog alternatieve technieken om de boktor te bestrijden. Het is mogelijk door gas te gebruiken. Het gas dringt door tot in de nerven van het hout en doodt zowel de eitjes, larve als kevers. Daarnaast is het mogelijk om een hittebehandeling uit te voeren. Bij temperaturen van 56 graden of hoger zal het insect in alle levensfasen worden gedood. Ook laagzuurstof methoden worden toegepast om de boktor te bestrijden. Dit is een zeer specifieke toepassing die veel kennis en ervaring vereist om succesvol toe te kunnen passen.

Tarief boktorbestrijding

De kosten voor het bestrijden van boktorren zijn sterk afhankelijk van de plaats en de grootte van het oppervlak waar de boktorren zich bevinden.
Tijdens een inspectie kunnen wij u direct een prijs even voor het bestrijden van boktorren. Ook hier geldt dus wees er zo snel mogelijk bij zo voorkom je dat je op enorm hoge kosten wordt gejaagd. Of dat het hout zelfs zodanig is aangetast dat het allemaal vervangen moet worden. Het kan namelijk enorm onveilige situaties opleveren wanneer de houten constructie onvoldoende sterkte heeft.

Boktorren laten bestrijden?

Neem geheel vrijblijvend contact op met Flux ongediertebestrijding voor bestrijding van boktorren.
Bel ons op 0294 74 65 18 of stuur een e-mail naar info@ongediertebestrijdingsdienst.nl.

Boktorren bestrijden in uw regio of plaats​

Boktorren bestrijden doen wij in o.a. ’t Gooi, Wijdemeren, Gooi en Vechtstreek, Naarden, Bussum, Soest, Baarn, Hilversum, Kortenhoef, Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Vinkeveen, Loenen aan de Vecht en Utrecht.

Wij rijden door heel Midden Nederland om u te helpen met het bestrijden van boktorren en alle andere soorten ongedierte.