Houtwormkever

Wat zijn houtwormkevers?

De houtwormkever is donkerbruin en zijn kop is naar onderen gericht. Ze zijn 2,5 tot 5 mm lang. De larven van de houtwormkever worden ca. 6 mm lang. Ze zijn geelachtig wit van kleur. De houtwormkever komt voor in naaldhout zoals grenen en in loofhout zoals eiken. Het tast ook meubels en gereedschap aan.
Een vrouwtje legt wel 20 tot 40 eitjes per keer en na twee tot drie weken komen ze alweer uit. De larve die uit de eitjes komen boren zich door het hout heen.

Hoe kom je aan houtwormkevers?

De houtwormkevers kunnen vliegen dus wanneer zij een plek vinden om zich te settelen en hier eitjes leggen, dan zullen zij zich al snel verspreiden. Ze komen het meest voor op meubels, dakconstructies en in (houten)vloeren. Het kan ook zijn dat je iets hebt gekocht van een stuk hout waarin de larven al aanwezig zijn. In enkele jaren kunnen de larven hele constructies vernielen.

Hoe kom je van houtwormkevers af?

Hout wat niet gelakt is of voorzien van verflagen kan behandeld worden. Eerst wordt het hout stofvrij gemaakt. Vervolgens wordt het hout behandeld met een daarvoor toegelaten middel door bespuiting.
Meubels of andere houten voorwerpen kunnen gegast worden of enige tijd worden opgeslagen in een vriesruimte. Houten voorwerpen kunnen tijdelijk in zuurstofarme cellen worden geplaatst. Dit vergt wel enige tijd. Ook is het mogelijk de houtwormkevers te bestrijden door meubels of objecten te verhitten boven de 60 graden.

Tarief houtwormkevers bestrijding

De kosten voor het bestrijden van houtwormkevers zijn sterk afhankelijk van de plaats en de grootte van het oppervlak waar de houtwormkevers zich bevinden.
Tijdens een inspectie kunnen wij u direct een prijs even voor het bestrijden van houtwormkevers. Ook hier geldt dus wees er zo snel mogelijk bij zo voorkom je dat je op enorm hoge kosten wordt gejaagd. Of dat het hout zelfs zodanig is aangetast dat het allemaal vervangen moet worden. Het kan namelijk enorm onveilige situaties opleveren wanneer de houten constructie onvoldoende sterkte heeft.

Houtwormkevers laten bestrijden?

Neem geheel vrijblijvend contact op met Flux ongediertebestrijding voor bestrijding van houtkevers.
Bel ons op 0294 74 65 18 of stuur een e-mail naar info@ongediertebestrijdingsdienst.nl.

Houtwormkevers bestrijden in uw regio of plaats

Houtkevers bestrijden doen wij in o.a. ’t Gooi, Wijdemeren, Gooi en Vechtstreek, Naarden, Bussum, Soest, Baarn, Hilversum, Kortenhoef, Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Vinkeveen, Loenen aan de Vecht en Utrecht.

Wij rijden door heel Midden Nederland om u te helpen met het bestrijden van houtkevers en alle andere soorten ongedierte.