Mierenbestrijding

Wat zijn mieren?

Mieren komen over de hele wereld voor en een aantal tropische soorten hebben zich in onze verwarmde gebouwen gevestigd. Mieren zijn zeer sociale insecten en leven in staten. In het nest tref je de Koninginnen (deze zijn vruchtbaar), de Werksters (deze zijn onvruchtbaar) en de mannetjes.
In de meeste gevallen leven de Koninginnen veel langer dan de mannetjes en de werksters.
De werksters hebben geen vleugels en in de meeste gevallen hebben de Koninginnen en de mannetjes dit wel.

Koninginnen overwinteren en leggen eitjes in het voorjaar. Werksters vergroten het nest en maken gangen en nesten in de aarde. Zij verzorger de Koningin en de larven. De Koningin kan wel 10 tot 15 jaar oud worden.

Hoe kom je aan mieren?

De mier komt vooral voor in het bos, het park of in de tuin. Maar ze kunnen ook in de kruipruimte zitten of in rottend hout. Mieren komen een huis binnen om voedsel te zoeken en kunnen hierdoor voor grote overlast zorgen. De mieren zijn bijna het hele jaar door actief.

Hoe kom je van mieren af?

Het helpt al om voedingsmiddelen in goed afgesloten blikken of trommels te bewaren. Je afvalemmer op tijd legen en zorgen dat deze goed dicht is. Ook moet je ’s nachts de vaat niet laten staan. Zowel binnen als buiten kunnen lokaasdoosjes worden geplaatst. Hierbij is het wel belangrijk dat ze op de juiste plaats staan. Er moet goed worden gekeken wat de looproute van de mieren is en waar het nest zich bevindt. Mieren zijn erg lastig te bestrijden. Het zou kunnen dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

Kosten mieren bestrijding

De kosten voor het bestrijden van mieren zijn afhankelijk van de plaats waar de mieren zich bevinden en waar en hoe zij zich verspreiden door het huis, het pand of de tuin.
U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij maken dan een offerte speciaal op maat, zodat u snel van het mierenprobleem af bent.

Mieren laten bestrijden

Neem geheel vrijblijvend contact op met Flux ongediertebestrijding voor bestrijding van mieren.
Bel ons op 0294 74 65 18 of stuur een e-mail naar info@ongediertebestrijdingsdienst.nl.

Mieren bestrijden in uw regio en plaats

Mieren bestrijden doen wij in o.a. ’t Gooi, Wijdemeren, Gooi en Vechtstreek, Naarden, Bussum, Soest, Baarn, Hilversum, Kortenhoef, Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Vinkeveen, Loenen aan de Vecht en Utrecht.

Wij rijden door heel Midden Nederland om u te helpen met het bestrijden van mieren en alle andere soorten ongedierte.