Motmuggen

Wat zijn motmuggen?

Motmuggen, ook wel rioolvliegjes genoemd, zijn vrij kleine insecten met behaarde vleugels. Ze zijn grijs van kleur en leven vooral waar rottend organisch materiaal voorkomt. Bijvoorbeeld in rioolputten en kruipruimtes. Ook bij de te vochtige kamerplanten komen ze voor. De motmuggen leggen meerdere malen per jaar eitjes, waar larven uit komen. Ze leggen wel 100 tot 200 eitjes per keer. In Nederland komen wel 40 verschillende soorten motmuggen voor.

Hoe kom je aan motmuggen?

In veel gevallen komen motmuggen in je huis via afvoeren. Deze zijn vaak smerig en motmuggen houden van viezigheid. Ze zijn zo klein dat ze gemakkelijk door het gaas van een hor naar binnen kunnen komen. In de meeste gevallen heeft het met een lekkage of kapotte riolering te maken. Ook kan het helpen om de afvoer eens goed schoon te maken.

Hoe kom je van motmuggen af?

Met het schoonmaken van de afvoer ben je er waarschijnlijk nog niet meteen vanaf. De motmuggen hebben een broedplaats en het is belangrijk om erachter te komen waar deze zich bevindt. Een goede preventies is dan ook om te voorkomen dat ontwikkelingsbronnen weer opnieuw kunnen ontstaan. Bestrijding van potmugjes kan na het nemen van de weringmaatregelen gebeuren. Deze wordt uitgevoerd door een verneveling.

Kosten motmuggen bestrijding

Voor het bestrijden van motmuggen (rioolvliegjes) komen wij langs voor een inspectie om goed inzicht te krijgen in het motmuggen probleem. De kosten voor het bestrijden van motmuggen zijn afhankelijk van de grootte van de plaag en of de broedplek goed bereikbaar is.

Motmuggen laten bestrijden

Neem geheel vrijblijvend contact op met Flux ongediertebestrijding voor bestrijding van motmuggen.
Bel ons op 056-1476166 of stuur een e-mail naar info@ongediertebestrijdingsdienst.nl.

Motmuggen bestrijden in uw regio en plaats

Motmuggen bestrijden doen wij in heel Midden-Nederland in o.a. ’t Gooi, Wijdemeren, Gooi en Vechtstreek, Naarden, Bussum, Soest, Baarn, Hilversum, Kortenhoef, Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Vinkeveen, Loenen aan de Vecht en Utrecht.
En in Noord-Nederland in o.a. Heerenveen, Meppel, Genemuiden, Zwolle, Kampen, Steenwijk, Emmeloord, Lemmer, Kuinre en Ossenzijl.

Wij rijden door heel Midden- en Noord-Nederland om u te helpen met het bestrijden van motmuggen en alle andere soorten ongedierte.