Mollen

Wat zijn mollen?

Mollen komen algemeen voor in Europa. Ze leven voornamelijk van regenwormen en eten soms ook larven van insecten. Mollen in graslanden worden als schadelijk gezien en bestrijding ervan kan zeer moeilijk zijn. Ze zijn meestal zwart van kleur en tussen de 12 en 15 cm groot. Mollen leven onder de grond en zien weinig. Ze hebben lange tastharen om te voelen. Ze komen soms naar boven om water te drinken.
Ze graven vooral gangen op plekken waar de regenwormen zich bevinden. Het overtollige zand werkt de mol omhoog en zo ontstaan er molshopen. Mollen leven maximaal 3 jaar. Door het graven kunnen er verzakkingen of dijkzwakte optreden. Ook kunnen bijvoorbeeld schapen in een mollengang stappen en zo hun poten breken.

Hoe kom je aan mollen?

Ze steken wel eens wegen over om zo op zoek te gaan naar een nieuwe plek om zich te vestigen. Ze graven voornamelijk op plekken waar veel regenwormen voorkomen. Dit zijn vaak humusrijke gronden.

Hoe kom je van mollen af?

Een doeltreffende manier om mollen te bestrijden is door het plaatsen van mollenklemmen. Dit werkt alleen als deze goed en met zorg geplaatst worden. Dan zal het een snel resultaat opleveren.

Kosten mollen bestrijding

Naar aanleiding van een inspectie kunnen wij u een gedegen prijs geven om u van het mollen probleem af te helpen. De prijs voor bestrijden van mollen is sterk afhankelijk van de hoeveelheid mollen en de plekken waar de mollen zich bevinden.

Mollen laten bestrijden?

Neem geheel vrijblijvend contact op met Flux ongediertebestrijding voor bestrijding van mollen.
Bel ons op 0294 74 65 18 of stuur een e-mail naar info@ongediertebestrijdingsdienst.nl.

Mollen bestrijden in uw regio en plaats

Mollen bestrijden doen wij in o.a. ’t Gooi, Wijdemeren, Gooi en Vechtstreek, Naarden, Bussum, Soest, Baarn, Hilversum, Kortenhoef, Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Vinkeveen, Loenen aan de Vecht en Utrecht.

Wij rijden door heel Midden Nederland om u te helpen met het bestrijden van mollen en alle andere soorten ongedierte.