Muizen

Wat zijn muizen?

Van muizen zijn er veel verschillende soorten. De huismuis komt in heel Nederland voor zowel in de stad als op het platteland. De huismuis kan verward worden met de bosmuis. Deze lijkt veel op de huismuis, maar geeft de voorkeur aan buitenhuis leven.
De huismuis leeft voornamelijk binnenshuis en kan zich behoorlijk verspreiden. Zo zijn er gevallen bekend waarbij in volledige winkelcentra, magazijnen of flats grote aantallen muizen voorkwamen en voorkomen. De huismuis probeert altijd om zich zo dicht mogelijk bij de voedselbron te nestelen. Muizen zijn nachtdieren maar worden ook vaak overdag gespot. Muizen zijn zeer nieuwsgierig aangelegd. Muizen kunnen voor grote overlast zorgen doordat zij knagen aan kabels, verpakkingen en producten. Ze bevuilen veel producten met uitwerpselen en urine of nestelen zich in voedingsmiddelen.

Hoe kom je aan muizen?

Muizen komen het huis binnen omdat ze op zoek zijn naar voedsel. Of voor een warme plek, waar ze een nestje kunnen bouwen. Muizen kunnen zich door een opening van slechts 5 mm wringen. Door hun lichaam helemaal plat te maken kunnen ze zich door kieren en gaten wurmen.

Hoe kom je van muizen af?

Wij gebruiken het liefst knijp- en klapvallen want deze doden de muis direct. Er bestaan ook kooi- en kantelvallen deze vangen de muis levend, zodat je die buiten vrij kunt laten.
Lijmplankjes zijn erg dieronvriendelijk en daarom raden wij deze af. Ze leveren muizen bijzonder veel stress op, soms zo erg dat ze hun eigen poten doorknagen om los te komen. Bovendien kunnen ook vogels het ongewenste slachtoffer worden van de plankjes. Volgens de wet is het dan ook verboden om lijmplankjes te gebruiken, maar via internet zijn deze helaas nog steeds te koop.
Muizengif is ook iets waar wij geen voorstander van zijn. Muizengif is schadelijk voor het milieu en je gezondheid, en bovendien dieronvriendelijk. Een muis doet er wel 4 tot 14 dagen over om uiteindelijke te overlijden. De muis sterft dan aan inwendige bloedingen. Het spul is erg giftig en kan ook andere dieren en vogels doden.

Kosten muizen bestrijding

Naar aanleiding van een inspectie kunnen wij u direct een gedegen prijs geven om u van het muizen probleem af te helpen. De prijs voor bestrijden van muizen is sterk afhankelijk van de hoeveelheid muizen en de plaatsen waar de muizen zich bevinden.

Muizen laten bestrijden?

Neem geheel vrijblijvend contact op met Flux ongediertebestrijding voor bestrijding van muizen.
Bel ons op 0294 74 65 18 of stuur een e-mail naar info@ongediertebestrijdingsdienst.nl.

Muizen bestrijden in uw regio en plaats

Muizen bestrijden doen wij in o.a. ’t Gooi, Wijdemeren, Gooi en Vechtstreek, Naarden, Bussum, Soest, Baarn, Hilversum, Kortenhoef, Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Vinkeveen, Loenen aan de Vecht en Utrecht.

Wij rijden door heel Midden Nederland om u te helpen met het bestrijden van muizen en alle andere soorten ongedierte.